Få en smidig flytt med en flyttfirma

Posted by on


En flytt är ofta en tung process som tar både mycket mental och fysisk energi. Det krävs en hel del planerande och organiserande redan innan flytten. Sedan krävs det mycket fysiskt arbete med att packa ner dina ägodelar, transportera dem till det nya boendet och sedan även packa upp dem. En del saker måste du utföra på egen hand, medan många andra moment kan du få hjälp med från en flyttfirma. Framför allt de praktiska momenten kan en flyttfirma hjälpa till med.

Boka flyttfirma i god tid
Det är viktigt att du bokar in flyttfirmor stockholm i god tid innan flytten ska ske. Speciellt under vissa tider på året är det fler som flyttar och det kan vara svårt att få hjälp av en flyttfirma med kort varsel. Så fort du vet när din flytt ska gå av stapeln kan du leta upp en flyttfirma du känner förtroende för och fråga hur de kan hjälpa dig. Är du ute i god tid kan du få prisuppgifter från olika flyttfirmor och på så vis komma undan billigare. Men tänk på att billigast är inte alltid bäst, utan det är viktigt att du ser över vad som ingår i priset och att flyttfirman faktiskt är seriös.

Du kan absolut be om referenser när du ska anlita en flyttfirma, speciellt om det är en stor flytt som ska genomföras. Det är viktigt att du får veta att företaget har ett bra rykte och att de faktiskt har erfarenhet av att organisera större flyttar.

Vad vill du ha hjälp med?
En flyttfirma kan ofta hjälpa till med mycket i din flytt. De kan exempelvis hjälpa till både med att packa ner och packa upp dina ägodelar. Du behöver därför välja vad det är du faktiskt vill ha hjälp med i din flytt. Är det så mycket som möjligt eller är det endast själva transporteringen av möbler och ägodelar du vill ha hjälp med?

Var noga med att den här delen faktiskt blir rätt, så att du och flyttfirman är överens om vad det är för tjänster du faktiskt anlitar dem för. Om du känner dig osäker bör du alltid fråga flyttfirman vad det är som faktiskt gäller.

Ha koll på villkor
När du anlitar en flyttfirma är det viktigt att du har koll på deras villkor. Det kan till exempel handla om huruvida dina ägodelar är försäkrade när de transporteras. Vilka krav som ställs på dig om det är du själv som har packat flyttkartongerna som sedan transporteras och liknande. Se till att få villkoren nedskriva så att inte ord står mot ord om problem skulle uppstå.