Att tapetsera grått ger värme till rummen

Posted by on


Att använda sig av gråa tapeter för din kommande tapetsering ger med sig en omedelbar värme och en mysig atmosfär till rummen i ditt hem. Utöver de mjuka nyanser spelar denna populära färg också upp neutrala toner och innehåller inga blå eller gula nyanser som kan få rummen att kännas kalla, sterila eller mörka. Och det finns massor av trendiga alternativ att välja mellan med måleri stockholm när det gäller mönster på marknaden, oavsett om du föredrar ränder eller block för din smak av design. Grå är en av de mest mångsidiga färgerna när det kommer till tapetsering.

Tips för val av tapet
Blå färg kan få ett rum att verka kallt och trist, särskilt om du har många vita möbler. Ett populärt val för vardagsrum är gråa tapeter för ens välbefinnande. Detta kan vara det perfekta alternativet för att ge mer värme i vardagsrummet med sin varma färgpalett. Detta kan vara särskilt relevant om du försöker skapa en mysig atmosfär för vintermånaderna.

Grå tapeter kan också fungera bra med andra neutrala toner när de kombineras med komplementära mönster och accentfärger, som beige eller brun färg. För en uppdaterad “look” som fortfarande känns avslappnad.

Ett annat populärt val för många husägare är traditionella mönster och texturer, särskilt när de är ihopkopplade med andra neutrala toner, som vitt. Om du känner dig vågad, kanske du till och med vill prova att kombinera ett annat mönster med en dämpad nyans som grått. Detta kommer att ge med sig en mer traditionell design, såväl som trendig, för en uppdaterad “look” som känns mer avsiktlig.

Mönster behöver inte alltid vara djärva. Ibland kan subtila texturer vara lika effektiva och lika snygga, särskilt när de är ihopkopplade med ett lämpligt skalat mönster eller nyans. När det kommer till grå tapeter kanske du till och med vill experimentera med en texturerad tapet för ett extra lager av textur och dimension.

Grå fungerar särskilt bra för mindre rum som sovrum, badrum och kök, delvis på grund av dess neutrala färgpalett och dess förmåga att täcka mer väggyta utan att distrahera eller överväldiga rummet.

Om du känner dig djärv kan du välja en modern design med ett djärvt mönster som exempelvis en vertikal rand. Om ditt rum är på den mörkare sidan kanske du vill överväga att välja ett ljusare grått tapetpapper för att utbringa mer värme i rummet. Eller så kanske du kan välja en mer neutral färg som vit eller silvergrå, som fungerar särskilt bra om dina väggfärger är varma och inbjudande.